Передплата 2024 ВЗ

У російському Іжевську завалився під'їзд багатоповерхівки

  • 09.11.2017, 16:58
  • 1 226

В Іжевську завалилася частина багатоквартирного житлового будинку. Причиною міг стати вибух газу.

У російському Іжевську завалився під'їзд багатоповерхівки
У російському Іжевську завалився під'їзд багатоповерхівки

Інцидент стався на вулиці 10 років Жовтня, повідомляє місцеве управління МНС. Очевидці викладають у соцмережі фотографії.

За словами місцевого інформагентства "Сунанін", повністю завалився ріг будинку з першого по дев'ятий поверх. У МНС повідомили, що є постраждалі, але їхню кількість не уточнили.

Поки відомо лише про двох витягнутих з-під завалів постраждалих, їх передали лікарям.

"Я під'їжджав до перехрестя вулиць 10 років Жовтня та Удмуртської, коли пролунав гучний звук - завалився ріг будинку. Вікна квартир долетіли до перехрестя, одне з них впало на два автомобілі, які чекали на зелений сигнал світлофора", - розповів Російській службі Бі-бі сі очевидець на ім'я Віталій. За його словами, вулицю відразу перекрили.

Ще один очевидець розповів, що перед завалом бачив яскравий спалах в районі п'ятого поверху будівлі. Про гучний звук, схожий на вибух, говорили й інші свідки.

У мережі з'явилися кадри з місця події, зняті незабаром після інциденту. На них видно, що рятувальники оглядають уламки будинку з ліхтариками.

У МНС підтвердили, що під завалами можуть залишатися люди і зараз їх шукають.

На місце події приїхав глава Удмуртії Олександр Бречалов, він очолив оперативний штаб, повідомила Бі-бі-сі його прес-секретар Катерина Волкова.

"Попередня причина вибуху, про яку йому доповіли - вибух побутового газу", - сказала вона.

Мешканців інших під'їздів будинку евакуюють і планують спрямувати у два пункти тимчасового розміщення. За неофіційними даними, евакуювати можуть близько 500 осіб.

Слідство вже порушило кримінальну справу.

Схожі новини