Передплата 2024 «Добра кухня»

"Польща не погодиться на знак рівності між УПА і Армією Крайовою", - Ващиковський

  • 09.11.2017, 13:56
  • 1 370

Ващиковський натякнув, що Польща може втратити терплячість щодо України.

Польща ніколи не погодиться поставити знак рівності між УПА і Армією Крайовою. Про це заявив глава МЗС Республіки Польща Вітольд Ващиковський, пише «Європейська правда» із посиланням на польський портал Interia.pl.

За його словами, його останній візит до Львова показав багато невирішених проблем і відсутність волі їх вирішувати.

«Ми ніколи не погодимося поставити знак рівності між УПА і Армією Крайовою, а це ми часом чуємо від окремих українських співрозмовників», — сказав Ващиковський.

Він визнав, що під час воєн трапляються різні речі. «Однак з боку Армії Крайової не було політики знищення населення на території, де точилася війна з окупантом. З боку УПА така політика була, і це задокументовані факти», — заявив міністр.

Він наголосив, що Україна потребує адвоката на міжнародній арені, і Польща може лишитися таким адвокатом. Однак, Ващиковський повторив свою тезу про те, що російська агресія не може бути виправданням, щоб уникнути проблем і проведення реформ.

«Ми ще терплячі, але інші європейські країни, як от Угорщина і Румунія вже починають діяти проти інтересів України, наприклад у грудні не буде комісії Україна-НАТО (у НАТО вже заявили, що не мали намірів проводити у грудні засідання Комісії Україна-НАТО - ред.), зате буде подібна зустріч з Грузією», — сказав польський дипломат.

«Ми хочемо, щоб українці усвідомили, що у них можуть бути реальні проблеми, створені не обов’язково Польщею. Але Польща може допомогти їх вирішити. Подивимося, як вони на це зреагують», — заявив він.

«Ми зараз чітко говоримо: російська агресія у вашій країні не може бути приводом для зупинення вирішення проблем, відкладання подальших реформ. Мої попередники пасивно чекали, сподіваючись, що справи самі якось вирішаться», - заявив голова МЗС Польщі.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2017 року прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло оголосила, що найближчим часом буде змінено складу уряду. Серед тих, хто найімовірніше втратить посаду, місцеві ЗМІ називали голову МЗС Польщі Вітольда Ващиковського. Польські політики вважають, що останні гучні заяви Ващиковського — це спроба голосно заявити про свою значимість як політика.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини