Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сербія викликала свого посла в Україні на фоні заяв українського дипломата

  • 09.11.2017, 10:55
  • 956

 Глава МЗС Сербії звинуватив Україну в спробі розсварити його країну з Росією.

Між Україною та Сербією набирає обертів дипломатичний конфлікт.

Раніше Сербія виступила проти України з критикою та погрозами через буцімто спробу розсварити сербів із росіянами.

Глава МЗС Сербії звинуватив Україну в спробі розсварити його країну з Росією

Заяву відповідного змісту зробив міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич. Тепер же Сербія з Києва викликала свого посла Раде Булатовича для консультацій, як діяти далі у відносинах з Україною.

"Сербія неодноразово заявляла, що від часу початку кризи в Україні вона поважає територіальну цілісність України, що також підтвердилося під час головування Сербії в ОБСЄ. Крім того, Сербія зробила ряд конкретних кроків у переслідуванні сербської націоналістичної боротьби за іноземну війну, включно з Україною, демонструючи відданість дотриманню своїх міжнародно-правових зобов'язань", - ідеться в повідомленні МЗС Сербії.

Водночас наголошується, що заступник прем'єр-міністра і міністр закордонних справ Івіца Дачич нагадав, що "що українські найманці брали участь у злочинах, скоєних хорватськими силами проти сербського народу в Хорватії, які Україна, на відміну від Сербії, ніколи не засуджувала. Метою дипломатичних місій в іноземних країнах має стати поліпшення двосторонніх відносин між державами. Сербія, як і раніше прихильна до встановлення хороших відносин з Україною на принципах взаємної поваги і не дозволить їй стати запорукою жертви міжнародних відносин, які не мають нічого спільного з Сербією".

Джерело: ТСН

Схожі новини