Передплата 2024 «Добрий господар»

Садовий: «Ми вирішили зробити неможливе: знайти порозуміння стосовно землі»

  • 08.11.2017, 13:16
  • 1 146

Львівська міська рада та Рясне-Руська сільська рада знайшли порозуміння та компроміс у вирішенні 25-річного питання щодо погодження меж. 

У середу, 8 листопада, голова села Рясне-Руська Емілія Смокоровська та міський голова Львова Андрій Садовий оголосили про спільне погодження меж Львова. Як розповів Садовий під час брифінгу, йдеться про розширення меж Львова, зокрема під облаштування індустріального парку.

«Фактично ми вирішили підняти історію і врахувати реалії сьогодення. Щоб тією землею, яка де-факто сьогодні знаходиться у обслуговуванні тих людей, що живуть у Рясне-Руській, продовжували нею займатись. А та земля, на якій знаходяться підприємства, що працюють у Львові, щоб вони могли нормально легітимно працювати. Ви ж прекрасно знаєте, що у нас є великий індустріальний парк і по ньому також були дискусії з точки зору мешканців села. Ви знаєте, що він працює згідно закону України і має дозвільні документи», — сказав Андрій Садовий.

Він додав, що питання погодження меж Львова розглядатимуть 16 листопада депутати Львівської міськради, після чого це питання розглянути депутати Рясне-Руської. Згодом документи передадуть на затвердження обласним депутатам та Верховній Раді. Садовий також уточнив, що площа спірних земель становить 200-500 га.

Сергій Коровайник, директор департаменту містобудування Львівської міськради, заявив: «У нас є принципова домовленість, що ми працюємо спільно. Графічні матеріали будуть, мабуть, за тиждень на сесії. Про площу і конфігурацію наразі мова не йде. Говорити зараз щось конкретно, щоб потім щось помінялось, я не готовий».

Джерео: zaxid.net

Схожі новини