Передплата 2024 «Добрий господар»

У Криму прокотилася нова хвиля обшуків у кримськотатарських активістів

  • 08.11.2017, 11:20
  • 884

П'ятьох працівників, які прцюють у Алімдара Бєлялова доставили в райвідділ "для бесіди".

У середу, 8 листопада, в окупованому Криму силовики прийшли з обшуками до низки кримськотатарських активістів. Про це повідомляє група "Кримська солідарність" у Facebook.

Так, у Бахчисараї окупанти прийшли до громадського активіста і працівника - Сейтумера Сейтумерова. Він працює адміністратором в кафе "Салачик", власником якого є затриманий 11 жовтня Асанов Марлен (Сулейман).

Як зазначив один з активістів, обшук в будинку Сейтумерова це послідовний і цілеспрямований тиск на активістів "Кримської солідарності" з метою змусити мовчати про те, що відбувається в Криму.

Пізніше з'явилася інформація про те, що активіста відвезли в поліцію.

Згодом стало відомо про обшуки в Алімдара (Руслана) Бєлялова в місті Старий Крим. Він є активним учасником спільноти "Кримська солідарність". Раніше Бєлялов вже отримував адміністративний штраф за свою активну позицію і освітлення реальних подій в Криму.

За інформацією, силовики вилучили в активіста телефони на експертизу, його самого не затримували. Пізінше було виявлено, що силовики забрали гроші на суму 3 тис. доларів США і 60 тис. руб. За словами Бєлялова, всі, хто брали участь в обшуку - не місцеві.

Крім того, повідомляється про обшуки в Сімферопольському районі, у селищі Зарічне в будинку Ельдара Кантемірова. Пізніше у спільноті "Кримська солідарність" зазначили, що "Кантеміров залишається вдома, а силовики їдуть".

Згідно з повідомленням, окупанти затримали п'ятьох осіб.

"П'ятьох працівників громадського харчування, які працевлаштовані у Алімдара Бєлялова доставили в райвідділ "для бесіди". ПІБ уточнюємо", - йдеться в повідомленні.

Активісти повідомили про ще одні обшуки в смт. Кіровське по вулиці Шкільна.

Як повідомлялося, 2 жовтня окупаційна влада Криму провела обшуки в місцевих жителів півосторова. Унаслідок яких було затримано чотирьох кримчан, а саме - Рената Сулейманова, Талята Абдурахманова, Арсена Кубедінова та Сейрана Мустафаєва.

Пізніше стало відомо, що окупаційна влада Криму звинуватила чотирьох затриманих кримчан у створенні екстремістського осередку. Окупанти стверджують, що ліквідували три осередки ісламської організації «Таблігі Джамаат».

Згодом прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у будинках та затримання кримських татар.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини