Передплата 2024 «Добра кухня»

Клімкін і посол Александрович обговорили питання сербських найманців на Донбасі

  • 07.11.2017, 19:55
  • 979

Глава МЗС України Павло Клімкін та посол України в Сербії Олександр Александрович провели консультації в рамках проблематики українсько-сербських відносин.

Під час консультацій особливу увагу міністр і посол приділили питанню сербських найманців, які перебувають на Донбасі.

"Окрім обговорення тематики українсько-сербських відносин, ключову увагу консультацій було зосереджено на питанні сербських найманців, які воюють на Донбасі у складі російсько-терористичних військ, та необхідності дотримання Сербією своїх міжнародно-правових зобов’язань у сфері боротьби з тероризмом", - повідомляє прес-служба МЗС України.

Співрозмовники також висловили стурбованість через незаконні контактів представників Сербії з окупованих Кримом.

Міністр і посол висловили надію, що сербська сторона в повній мірі буде дотримуватися декларований нею принцип поваги суверенітету і територіальної цілісності України в рамках міжнародно-визнаних кордонів.

"Узгодили план подальших дій на двосторонньому і багатосторонньому рівнях, в тому числі щодо взаємодії з нашими європейськими друзями і партнерами", - сказано в коментарі.

На початку листопада посол Александрович в інтерв'ю Balkan Insight заявив, що Белград не проводить незалежну зовнішню політику, є інструментом в руках Росії, яка таким чином дестабілізує Західні Балкани, "знищуючи Європу".

Посол заявив, що РФ використовує сербський фактор для дестабілізації Македонії, також Москва продає свої літаки Белграду з метою збільшити напругу з Хорватією. Крім того, за його словами, Росія готує сербських найманців, які потім їдуть на схід України, де вбивають українців.

"Ці найманці дискредитують сербську націю в очах дружнього українського народу, який ніколи нічого поганого не робив Сербії", - заявив посол України.

Міністерство закордонних справ Сербії назвало неприпустимими висловлювання Александровича і звернулося до МЗС і уряду України з проханням відреагувати на його слова. В іншому випадку Белград пригрозив послу "відповідними кроками".

Джерело: Новое время

Схожі новини