Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд виніс вироки 4 фігурантам справи захоплення Харківської ОДА у 2014 році

  • 06.11.2017, 20:05
  • 894

Київський районний суд Харкова визнав винним Сергія Юдаєва у масових заворушеннях під час захоплення Харківської обласної державної адміністрації та хуліганстві в редакції новин «АТН» у квітні 2014 року.

Його засудили до максимального терміну — 8 років позбавлення волі, однак звільнили за законом про амністію.

Про це повідомляє «МедіаПорт».

«На підставі статті 4 Закону України «Про амністію в 2016 році» засудженого Юдаєва звільнити від відбування основного покарання, роз'яснити наслідки застосування амністії, а саме, що в разі застосування амністії в подальшому протягом десяти років амністія до нього не може бути застосована. Юдаєва Сергія Олеговича звільнити з-під варти в залі суду негайно», — зачитала рішення суддя Світлана Шмадченко.

У цій справі обвинуваченими також є Сергій Гапонов, Олег Крутов і Денис Левченко. Вони були засуджені до 5 років в'язниці і звільнені від покарання з випробувальним терміном три роки.

Ніхто з чотирьох обвинувачених не визнав своєї провини.

6 квітня 2014 року активісти захопили будівлю Харківської Облдержадміністрації. Наступного дня в результаті операції силовиків були затримані 65 людей. Усім їм оголосили підозру у масових заворушеннях.

За фактом захоплення ХОДА в квітні 2014 року відкрито 10 кримінальних проваджень. У травні 2014 прокуратура направила до суду обвинувальні акти щодо 63 осіб.

Джерело: Громадське радіо

Схожі новини