Передплата 2024 ВЗ

Німецький бургомістр допомагає Онищенку з отриманням громадянства

  • 06.11.2017, 12:45
  • 697

Депутат ВР Олександр Онищенко, який переховується від правоохоронних органів, оформлює громадянство Німеччини.

Про це повідомив в інтерв'ю Deutsche Welle бургомістр селища Герцлаке Ганс Бескен.

Зазначається, що Онищенко подав необхідні для отримання німецького громадянства документи ще кілька місяців тому.

Бескен повідомив, що особисто сприяє Онищенку в отриманні німецького громадянства, зокрема, звернувся до вищих інстанцій з рекомендаційним листом, в якому наголосив на визначній ролі, яку український мультимільйонер відіграє для його громади.

"Я кілька разів перепитував щодо стану справ. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, однак за актуальною інформацією все має вирішитися позитивно", — зазначив бургомістр.

За його словами, Онищенко, який володіє на території громади великим маєтком і стайнею для тренування спортивних коней, влітку зареєстрував у Герцлаке місце проживання. З огляду на тривалий легальний статус перебування у Німеччині і відсутність у цій країні кримінальних справ проти нього він, вочевидь, відповідає критеріям на отримання громадянства.

Онищенко втік з України торік, коли з нього зняли депутатську недоторканість. Національне антикорупційне бюро звинувачує депутата у розкраданні природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності підконтрольних йому компаній з ПАТ "Укргазвидобування".

У результаті дій депутата, заявляють у НАБУ, державі було завдано збитків на суму близько трьох мільярдів гривень. Онищенко запевняє, що кримінальне переслідування відбувається з політичних мотивів — за вказівкою президента України Петра Порошенка.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини