Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд в РФ буде розглядати справу Павла Гриба в режимі відеоконференції

  • 06.11.2017, 11:49
  • 774

Українця Гриба не доставлять на апеляційний суд в Росії.

Незаконно утримуваного в Росії 19-річного українця Павла Гриба не будуть привозити на судове засідання 7 листопада, воно пройде в режимі відеоконференції через програму Skype.

Про це «Громадському радіо» повідомив його батько Ігор Гриб.

«Це буде апеляційний суд, на жаль, він проходитиме в режимі відеоконференції згідно з законодавством РФ, як нам повідомив російський адвокат Андрій Сабінін, на суд його не привезуть», - сказав він.

За словами Ігоря Гриба, російська сторона за два місяці не змогла надати дозвіл на відвідування родичами Павла, і про стан здоров'я його сина зараз нічого не відомо.

«На жаль, нічого не відомо, так як лікарів, які їздили туди, не допустили, ліки не дають. Почали давати ліки, які йому шкідливі, від яких він став гірше себе почувати. На цю заяву, що він зробив, що йому від цих ліків погано, представник слідчого ізолятора заявив, що буде розцінювати відмову від цих ліків як порушення режиму. Розумієте, це чисто знущання і нелюдське ставлення до наших громадян», - сказав Ігор Гриб.

На судове засідання планують поїхати українська журналістка та хтось із родичів.

Як повідомлялось раніше, міністерство закордонних справ Білорусі не відповідає на ноти України про обставини затримання російськими силовиками 19-річного українця Павла Гриба в Гомелі.

Цього тижня стало відомо, що батькам арештованого українця Павла Гриба, який перебуває у краснодарському СІЗО, не дозволили зустрітись із сином.

Джерело: Главком

Схожі новини