Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В листопаді на Львівщині випаде сніг

  • 06.11.2017, 10:18
  • 1 417

У листопаді, за прогнозом Українського регіонального центру з гідрометеорології, з небезпечних погодних явищ найбільш характерними є тумани, пориви вітру та ожеледиця на дорогах, налипання мокрого снігу, ожеледь, сильні опади.

Зростає імовірність утворення тимчасового снігового покриву переважно в другій та третій декадах місяця. Очікувана середня місячна температура повітря на рівнині 4º тепла, в горах 3º тепла. Очікувана кількість опадів на рівнині 44 мм, в горах 66 мм.

«Погода в листопаді вже має багато спільного з зимою. В атмосфері відбувається встановлення характерних для зими циркуляційних процесів. Повторюваність холодних вітрів зі сходу є значно частішою, ніж влітку. Опади носять переважно облоговий характер, дощ переходить у мокрий сніг. В другій половині листопада зазвичай відбувається перехід середньодобової температури через 0°С в бік зниження. Ожеледь спостерігається 1 — 4 рази за місяць», — йдеться в повідомленні гідрометеорологічного центру.

Абсолютний мінімум температури повітря 18 — 24° морозу на рівнині, в горах — 26 — 27° морозу. Абсолютний максимум температури повітря 21 — 24° тепла. За даними АМСЦ Львів, за останні 10 років середня місячна температура повітря коливалася від 0,6° тепла до 7° тепла. Місячні суми опадів коливалися від 1,0 мм до 107,4 мм. Найхолоднішим був листопад 2007 року з середньою місячною температурою повітря 0,6º тепла, а найтеплішим — листопад 2010 року, середня місячна температура повітря становила 7º тепла, при нормі 2,6º, інформує прес-служба ЛМР.

Схожі новини