Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Волкер: «Росія на 100% контролює ситуацію на Донбасі»

  • 05.11.2017, 11:58
  • 1 180

Спецпредставник США наголосив, що мова йде аж ніяк не про внутрішній конфлікт.

Російська Федерація на 100% контролює те, що відбувається на Донбасі. Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер на брифінгу у Вашингтоні.

Він не погодився з припущенням російських журналістів, що ситуація на Донбасі є "внутрішнім спором", відповідаючи на питання про брак діалогу між Києвом і псевдоформуваннями "ДНР" і "ЛНР".

"Це не внутрішній конфлікт. Це не етнічний конфлікт. Це не конфлікт корінного народу. Це конфлікт, де в східній частині ви маєте ситуацію, при якій на 100% від російського командування і контролю залежить те, що там відбувається", - заявив Волкер.

Однак, за його словами, на сході України "очевидно були найняті люди для участі у військових операціях і для роботи в цивільній адміністрації так званих "ЛНР і ДНР".

"Але це керується Росією, і тому тут відповідним співрозмовником є Росія", - наголосив Волкер.

"Як я сказав, Росія є тією стороною, яка тут ухвалює рішення, і я вважаю, що в цьому напрямку я маю зосередити зусилля США - безпосередньо вступити в контакт з Росією", - заявив спецпредставник США.

Як повідомлялося, 13 листопада в Белграді відбудеться зустріч спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Джерело: УНІАН

Схожі новини