Передплата 2024 ВЗ

Школам у центрі – спортивні майданчики!

  • 03.11.2017, 11:13
  • 6 626

Учні СШ №53 та СШ №87 вибивають у мерії комфортне місце для уроків фізкультури, бо тісняться на занедбаному, непристосованому майданчику.

Школам у центрі – спортивні майданчики!
Школам у центрі – спортивні майданчики!

У Львові вдруге реалізовують проект громадського бюджету. Стартувало голосування за проекти, на які виділять гроші з міської скарбниці. Що відремонтують, реконструюють, доведуть до ладу — тепер вирішують не депутати, а пересічні львів’яни. Цьогоріч це понад три сотні різних соцпроектів. Голосування за них триватиме до 15 листопада. Кожен львів’янин може проголосувати за один малий проект (вартістю до 500 тис. грн.) та один великий проект (вартістю до 3 млн. грн.).

Найбільшу кількість проектів подано за напрямом «Освіта» — 79, на другому місці «Спорт» — 74 проекти, а на третьому «Комунальне господарство» — 45 проектів. Тринадцять проектів було відхилено. Журналіст «ВЗ» проаналізувала тематику освітніх проектів, які лідирують. Виявилося, освітяни вимагають ремонтів. Деякі школи Личаківського району просять кошти на ремонт фасаду, системи опалення, підлоги, а навчальні заклади центру — на спортивні майданчики. Жодна (!) школа центральної частини Львова не має повноцінного плацдарму для уроків фізкультури та активного дозвілля вихованців. Так, СШ №53 та №87, що на початку вулиці Замарстинівської, потребують спортивного майданчика... Біля школи є шмат занедбаної території, де можна облаштувати майданчик, але своїми силами навчальний заклад не потягне таких витрат. Тому зареєстрували проект №277 (зараз цей проект лідирує у голосуванні), просять кошти з міської скарбниці (в рамках громадського бюджету). «Сильна волейбольна команда не має де займатися, — сказав «ВЗ» учень СШ №53 Дмитро. — Нам ніде проводити своє дозвілля. Рятуємося, як можемо». Деякі школярі намалювали на папері мрію — біля школи хочуть спортивний майданчик...

Як розповів у коментарі для «ВЗ» депутат Львівської міської ради Сергій Івах, проект №277 стосується не лише інфраструктури цих двох шкіл, а й мешканців Замарстинівської. «Поблизу центру немає спортивних майданчиків, і це велика проблема, — наголошує пан Сергій. — У проекті передбачено не лише спортивний майданчик, а й нову огорожу, відеоспостереження, освітлення. Для дітей також важливі хороші відпочинкові зони, щоб, наприклад, під час перерви вони ходили не по старому полатаному асфальту, а мали можливість нормально провести час».

Розроблено проектно-кошторисну документацію облаштування території біля цих двох шкіл, де наступний етап — спортмайданчик (футбольне та баскетбольне поля, бігова доріжка). Також там встановлять нову огорожу, облаштують сквер. За попередніми підрахунками, це обійдеться у три мільйони гривень. Сергій Івах повідомив, що конкретніша сума буде тоді, коли громадський проект стане переможцем. Втілити ці плани можна буде уже наступного року.

Фото з відкритих джерел (Facebook)

Схожі новини