Передплата 2024 «Добра кухня»

КВУ підсумував результати виборів до міських ОТГ

  • 02.11.2017, 16:40
  • 1 024

У першу трійку ввійшли - Блок Петра Порошенка "Солідарність", "Батьківщина" та Аграрна партія України.

У Комітеті виборців України підсумували кількість голосів за кандидатів від політичних партій на виборах до міських об'єднаних територіальних громад, що відбулися 29 жовтня. Про це повідомляє прес-служба КВУ.

За результатами виборів у 25 міських ОТГ, серед політичних сил лідирує Блок Петра Порошенка "Солідарність" - за кандидатів від партії проголосували 34 065 виборців, друге місце - ВО "Батьківщина" (32 014), третє — Аграрна партія України (21 994), далі "Наш Край" (9 996), "Самопоміч" (7 713) та УКРОП (7086).

На виборах до міських рад ОТГ кандидати могли висуватися лише від місцевих організацій політичних партій, самовисування не передбачено. Тому виборці брали до уваги не лише особисті якості чи програму кандидата, але й враховували його партійну приналежність.

Крім того, КВУ провів паралельний підрахунок голосів за кандидатів на посади голів ОТГ. Відповідно до нього найбільше місць серед партій отримав БПП — 60 кандидатів від партії перемогли, ВО "Батьківщина" - 13, Аграрна партія України — 5, "Наш Край" - 5, "За конкретні справи" - 3, УКРОП — 1, Радикальна партія Олега Ляшка - 1, "Сила людей" - 1.

Зазначається, що кандидатів від БПП підтримали майже рівномірно в усіх областях, схожа ситуація й у ВО "Батьківщина". Натомість, Аграрна партія України, "Наш Край", "Самопоміч" та УКРОП практично не отримали голосів виборців у майже третині областей.

Загалом у міських ОТГ, в яких відбувалися вибори 29 жовтня, проживає 356 тис. виборців. На виборах 29 жовтня у міських ОТГ обиралося 674 депутати міських рад.

Як повідомлялось, в Україні у неділю, 29 жовтня, відбулися перші місцеві вибори у 201 об'єднаній територіальній громаді.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини