Передплата 2024 «Добрий господар»

Навпливовіші жінки світу у 2017 році

  • 02.11.2017, 15:17
  • 1 137

Forbes склали рейтинг зі 100 жінок, які цьогоріч були найвпливовішими у світі

Повний список видання опублікувало на своєму сайті.

1-ше місце: Ангела Меркель

Ангела Меркель була канцлером впродовж 12 років. Її обрали на посаду у тому ж році, коли вона посіла перше місце у рейтингу. Знову переобрана на посаду канцлера, наймогутніша жінка світу і залишається сьомий рік поспіль на першій сходинці рейтингу та 12-ий раз поспіль з'являється у списку за увесь час його існування.

2-ге місце: Тереза Мей

Одразу за Меркель, друге місце посідає прем'єр-міністр Тереза Мей. Жінка сміливо веде свою країну через Брекзіт, складні та важливі часи для Великої Британії і Європейського Союзу. До речі, Мей витіснила з другої сходинки у рейтингу Гілларі Клінтон: вона посіли 65 місце у списку.

3-тє місце: Мелінда Гейтс

Мелинда Гейтс є співголовою і співзасновником Фонду Білла та Мелінди Гейтс, де працює з чоловіком Біллом. У 2017 році Гейтс посіла 12 місце у списку найбільш впливових філантропів і соціальних підприємців за версією видання Richtopia. Французький президент Франсуа Олланд також нагородив її і Білла легіоном Честі, що є найвищою національною нагородою Франції.

4-те місце: Шеріл Сандберг

Головний операційний директор Facebook Шеріл Сандберг є однією з найвпливовіших і найвідоміших жінок світу. Вона отримала цю посадуу 2008 році, після того, як зустріла засновника мережі Марка Цукерберга. Сандберг також є захисником прав жінок на роботі.

5-те місце: Мері Барра

Мері Барра - генеральний директор General Motors в Америці. 55-літня жінка була першою жінкою, яка займала цю посаду і контролювала перехід компанії в час нових технологій.

За ними шосте місце посіла генеральна директорка YouTube Сьюзен Дsана Войжитскі, на сьомому опинилась американська бізнесвумен Ебігейл Джонсон. Восьме місце дісталося керуючій директорці валютного фонду Крістін Лагард, а дев'яте місце посіла Ана Патрісія Ботін - перша жінка, яка очолює головний банк у Єврозоні. Десятку лідерів закриває Вірджинія Марі "Джинні" Рометті - президент, голова та виконавча директорка IBM.

У цьогорічному списку найвпливовіших жінок світу Forbes з'явилися 23 нові жінки, які йдуть у владу, розвивають технології, бізнес та ЗМІ. Така кількість нових облич стала рекордом для рейтингу.

Схожі новини