Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Укртелекому дозволили підвищити тарифи

  • 01.11.2017, 18:55
  • 1 307

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, погодила зміни граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги з 1 січня 2018 року. 

Інформація про відповідне рішення є на сайті регулятора.

"Комісія схвалила проект рішення НКРЗІ "Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги і визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 08 листопада 2016 року №589" та вирішила направити його на погодження до Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні", - йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначив у коментарі журналісту Укрінформу прес-секретар Укртелекому Михайло Шуранов, чинні граничні тарифи були сформовані ще на собівартості послуг четвертого кварталу 2015 року.

"Востаннє перегляд граничних тарифів відбувався у 2016 році і базувався на собівартості послуг IV кварталу 2015 року. З огляду на зміни витрат на утримання і обслуговування мереж у 2017 році, зокрема значного зростання розміру мінімальної заробітної плати, цін на енергоносії, компанія змушена була звернутися до НКРЗІ з проханням про перегляд граничних тарифів на фіксовану телефонію в 2018 році", - пояснив Шуранов.

За його словами, чинний розмір граничних тарифів на фіксовану телефонію згідно з проведеними економічними розрахунками наразі нижче собівартості надання послуги, що завдає Укртелекому регулярних збитків від надання ключової послуги компанії.

Так, запропоновані зміни в граничні тарифи на 2018 рік у середньому підвищать ціну на 8,3%.

Зокрема, вартість граничних тарифів для абонентів, що мешкають у великих містах, зросте на 3 грн, а для абонентів, що проживають у селі, на 5 грн. Ці незначні зміни в граничних тарифах допоможуть зменшити розмір збитків від надання соціально значущої послуги.

Схожі новини