Передплата 2024 ВЗ

Матіос: "Спецлужби РФ планували вбити понад 1,5 тис українських чиновників та правоохоронців"

  • 01.11.2017, 15:33
  • 1 246

Головний військовий прокурор України повідомив, що суб’єктом замаху на вбивство перед підривом полковника Шаповала мав бути нинішній перший заступник Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

Російські спецслужби мали наміри вбити понад 1,5 тис українських державних діячів та правоохоронців. Про це в середу, 1 листопада, повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Суб’єктами інтересу спецслужб країни-сусіда, а також Центру спеціальних операцій "ДНР", "ЛНР" були 1600 правоохоронців і державних діячів України. Я підтверджую це. У тому числі вище керівництво держави. Тільки завдяки технічним можливостям, які точно не у військторгу прикупили в "ДНР", "ЛНР", змогли відслідковувати в режимі реального часу місцезнаходження і пересування такої значної кількості людей", - наголосив прокурор.

Крім того, Матіос повідомив, що суб’єктом замаху на вбивство перед підривом полковника Шаповала мав бути нинішній перший заступник Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

"Хочу сказати більше: суб’єктом замаху на вбивство перед підривом полковника Шаповала мав бути нинішній перший заступник Нацполіції Аброськін. Він пройшов за міліметр від вибуху. Група працювала як по ньому, так і по Шаповалу. Це все, що я можу сказати", - додав Матіос.

Схожі новини