Передплата 2024 «Добра кухня»

Потяги з трьох країн Європи до Китаю курсуватимуть через Україну

  • 31.10.2017, 20:33
  • 1 587

Потяги, які курсуватимуть з Польщі, Словаччини та Угорщини до китайського міста Чженчжоу, курсуватимуть через Україну, випливає з повідомлення Державного агентства резерву України.

«Китайська сторона вже погодила нові маршрути курсування потягів з Чженчжоу до Словаччини, Польщі, Угорщини, і ці маршрути проходитимуть територією України», — процитувало повідомлення Держрезерву агентство «Укрінформ».

Як зазначив голова Держрезерву України Вадим Мосійчук, це лише перший етап великого та важливого для України проекту.

«Зараз йдеться лише про транзитне курсування потягів територією України. А це теж чималі надходження. Наступним етапом має стати розширення проекту і початок експортних поставок українських товарів продуктової групи до КНР», — зазначив він.

За словами керівника Держрезерву, китайські експерти за сприяння Міністерства інфраструктури вже побували на станціях «Чоп» та «Мостиська», змогли оцінити їхні переваги та потужності. Свої потужності до повномасштабного початку проекту готують і підприємства системи Держрезерву.

Вадим Мосійчук також повідомив, що китайська сторона дуже зацікавлена в експорті якісного українського продовольства, зокрема, борошна, цукерок, горілки, олії, тощо.

«Чотири роки тому китайці запустили перший транзитний потяг до Бреста (Білорусь), а звідти на Варшаву й до Німеччини. Далі білоруські товари почали експортуватись до Піднебесної. Сьогодні це дуже масштабний китайсько-білоруський проект, брестський напрям просто перевантажений. Досі увесь цей Шовковий шлях проходив, на жаль, в обхід України. Настав час, і є реальна можливість змінити цю ситуацію та розпочати поставки якісних українських товарів до Китаю», — резюмував керівник Держрезерву.

В липні поточного року Держрезерв повідомив про зацікавленість КНР в поставках українських товарів та включенні України до нового Шовкового шляху. Логістичними центрами цього проекту на території України стануть підприємства Держрезерву. Тоді ж відбувся й офіційний візит делегації Держрезерву до міста Чженчжоу провінції Хенань.

Схожі новини