Передплата 2024 «Добрий господар»

ФІФА може замінити товариські матчі новим футбольним турніром

  • 30.10.2017, 18:55
  • 1 023

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) може замінити товариські матчі національних збірних новим турніром під назвою "Світова ліга".

Питання обговорювалося на зустрічі представників футбольних конфедерацій, що відбулася в Індії на минулому тижні. Про це повідомляє Sport Arena із посиланням на Estadao.com.br.

Якщо ініціатива отримає підтримку, то турнір розпочнеться у 2019 році і триватиме протягом одного календарного року. Формат Світової ліги буде схожий з Лігою Націй - новим турніром від УЄФА. У ній буде три дивізіони, куди команди потраплятимуть в залежності від рейтингу.

Остаточно долю нового турніру ФІФА визначить до березня 2018 року.

Зазначимо, що після рішення УЄФА проводити Лігу Націй проти такої ідеї різко виступили команди з Південної Америки, які практикують проведення товариських матчів проти топ-збірних Європи. Однак організатори Світової ліги мають намір усунути цю прогалину і вирішити проблему.

Також в наступному році президент організації Джанні Інфантіно має намір переглянути структуру і формат всіх проведених під егідою ФІФА змагань з метою надання їм більшої привабливості та зменшення навантаження на футболістів.

Схожі новини