Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Внаслідок штормового циклону у центральній Європі загинули п’ятеро людей

  • 29.10.2017, 18:55
  • 1 730

Штормовий циклон «Герварт», що вразив 29 жовтня низку країн Центральної Європи, призвів до загибелі вже не менш ніж п’яти людей і заподіяв значну матеріальну шкоду сильними вітрами і зливами.

Внаслідок штормового циклону у центральній Європі загинули п’ятеро людей
Внаслідок штормового циклону у центральній Європі загинули п’ятеро людей

Про це передає «Радіо Свобода». Як зазначається, по дві людини загинули в Польщі і Чехії — в усіх випадках унаслідок падання зламаних вітром дерев. Ще одна людина загинула в Німеччині, втонувши внаслідок різкого піднесення рівня води. Є і травмовані.

Повідомляється, що у період з 4:00 до 5:00 години ранку шторм був настільки сильний, що у Бранденбурзі та Берліні через падіння дерев були заблоковані головні автобани. Швидкість вітрів, особливо в гірських місцевостях, доходила інколи до 180 кілометрів за годину (ураганною вважають швидкість вітру понад 118 км/год).

Через підтоплення, зламані дерева і обірване електроживлення в Німеччині і Чехії було порушене залізничне сполучення — в Німеччині його повністю зупинили в семи з 16 федеральних земель, на багатьох трасах рух буде закритий до понеділка. Тисячі будинків залишилися без електроенергії.

Нагадаємо, раніше цього місяця країни Центральної і Східної Європи вразив штормовий циклон «Ксав’єр», унаслідок чого там загинули сім людей. Наслідки шторму відчувалися і в Україні.

Схожі новини