Передплата 2024 «Добра кухня»

Саакашвілі набридло мерзнути і він вимагає перевиборів Ради і президента

  • 29.10.2017, 15:53
  • 1 768

Учасники акції протесту біля будівлі Верховної Ради «Всеукраїнський збір за велику політичну реформу» мають намір розширити додати до своїх вимог ухвалення закону про імпічмент президента.

«Після того як вони не приймуть наші умови, треба буде їх розширити», - заявив лідер «Руху нових сил» Михайло Саакашвілі в неділю в Києві.

Він заявив, що якщо Верховна Рада та президент України Петро Порошенко не хочуть чути вимог протестувальників, вони мають піти, й закликав до дострокових виборів в Україні - і парламентських, і президентських. «І якщо президент і надалі (ігноруватиме вимоги протестувальників — Ред.), то ми маємо вирішити, що він повинен піти, й переобрати нового президента», - сказав Саакашвілі.

При цьому він наголосив, що учасники акції не готують державний переворот. Політик також запропонував, щоб вибори президента в Україні відбулися за новим механізмом із використанням праймеріз.

Саакашвілі наголосив, що 7 листопада, коли Верховна Рада збереться на пленарне засідання, на площу перед будівлею парламенту має прийти якнайбільше людей, щоб нагадати парламентаріям про свої вимоги - ухвалення нового закону про вибори народних депутатів, створення Антикорупційного суду та скасування депутатської недоторканності.

«Якщо вони все це ухвалять 7 листопада, то це хороший крок. Але якщо вони не ухвалять, то ми маємо знайти інші мирні форми, а не стояти в них під вікнами... Ми не можемо тут вічно стояти, ми не можемо тут вічно мерзнути», - сказав лідер «Руху нових сил».

Саакашвілі також наголосив, що у присутніх біля будівлі Верховної Ради «є механізм, як змінити владу».

Джерело: Главком

Схожі новини