Передплата 2024 ВЗ

Український стартап залучив $10 млн на розробку штучного інтелекту для догляду за тваринами

  • 29.10.2017, 12:18
  • 915

Стартап із українським корінням Petcube має намір використати машинне навчання для того, щоби порозумітися з чотириногими друзями, покращити догляд за ними та запобігти їхнім хворобам.

Компанія оголосила про залучення 10 млн доларів від Almaz Capital, AVentures Capital, Y Combinator та низки інших інвесторів, пише «Новое время».

Кошти Petcube використає для розробки нових продуктів, розвитку маркетингу та розширення дистрибуції в Північній Америці та на світовому ринку.

В інтерв’ю CNBC співзасновник і генеральний директор Petcube Ярослав Ажнюк розповів, що компанія розпочала роботу над програмним забезпеченням (ПЗ) з елементами штучного інтелекту (ШІ) та машинного навчання. Це дозволить зрозуміти, що тварини намагаються сказати своїм господарям. Нове ПЗ має передбачати та запобігати проблемам зі здоров’ям домашніх тварин, зазначив Ажнюк.

За його словами, в довгостроковій перспективі Petcube поставив собі за мету створити ПЗ з глибинним навчанням (deep learning). Воно зможе аналізувати великі масиви даних, отриманих з підключених до інтернету камер. Це дозволить людству більше дізнатися про поведінку та настрій тварин.

Як писав ZAXID.NET, співзасновника Petcube Ярослава Ажнюка внесли до переліку ста найкращих інноваторів Центральної та Східної Європи.

Petcube — українська компанія, яка виробляє ґаджети для власників домашніх тварин. Прилад Petcube — це куб розміром 10х10х10 сантиметрів, що містить ширококутну камеру, лазерну вказівку, мікрофон та динамік. Він підключається до домашньої мережі Wi-Fi і дозволяє користувачам бачити своїх улюбленців, розмовляти та гратися з ними за допомогою смартфону.

Схожі новини