Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Києві правоохоронці викрили незаконний пункт з продажу медикаментів

  • 28.10.2017, 19:39
  • 1 284

У Києві працівники поліції викрили діяльність незаконного пункту з продажу підконтрольних медикаментів. Про це повідомляє прес-служба поліції міста Києва в Facebook..

"До управління протидії наркозлочинності надійшла інформація, що у приміщенні аптеки на вулиці Госпітальній, що у Печерському районі столиці, відбувається безрецептурний збут підконтрольних пігулок", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час відпрацювання злочину поліцейські встановили, що власник аптеки замовляє препарати на оптовому складі. А потім незаконно збуває їх іншим особам, які у свою чергу здійснюють подальше розповсюдження.

Працівники поліції провели санкціоновану контрольовану поставку, а у ході проведення обшуку за місцем мешкання фігурантів виявили та вилучили 1200 пігулок сонату, 2100 пігулок димедролу та 8 пігулок сібазону. Вилучені речові докази направили на експертизу.

"Правоохоронці встановили, що збутом займалася група осіб — це 57-річний власник аптеки, киянин, раніше не судимий; 49-річний киянин незаконно закупівляв препарати, раніше судимий за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків; 49-річна мешканка Київської області купувала та зберігала лікарські засоби, раніше до кримінальної відповідальності не притягувалася; 37-річний киянин, раніше судимий за аналогічні злочини, та 30-річний уродженець Вінницької області, раніше не судимий, які займалися розповсюдженням лікарських засобів", - додали у відомстві.

За даним фактом слідчим відділом Головного управління національної поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років.

Проводяться оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всього кола осіб, які можуть бути причетні до вчинення злочину, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Раніше військовослужбовці Національної гвардії України на блок-посту неподалік Костянтинівки (Донецька обл. - ред.) затримали мешканця Дніпра, який перевозив значну кількість медичних препаратів без потрібних дозвільних документів.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини