Передплата 2024 «Добрий господар»

Шеф Пентагону пригрозив КНДР масованим ударом у відповідь

  • 28.10.2017, 15:10
  • 1 042

Сполучені Штати ніколи не приймуть Північну Корею, як ядерну державу, а її можливі напади будуть жорстко відбиті, заявив голова Пентагону Джеймс Меттіс, який прибув з візитом до Сеула.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс попередив Північну Корею про те, що будь-яка її атака на США або союзників буде відбита військовим ударом. Про це він заявив після щорічних безпекових консультацій з урядом Південної Кореї під час візиту в Сеул в суботу, 28 жовтня, повідомив місцевий телеканал.

"Не робіть помилку - будь-який напад на США, або на наших союзників, буде відбито. І будь-яке застосування ядерної зброї буде пов'язане з масивною та ефективною військовою відповіддю", - сказав міністр оборони США. Він також додав, що не уявляє умов, за яких Сполучені Штати можуть визнати "ядерну Північну Корею".

Міністр оборони Південної Кореї Сонг Янг Му сказав, що сторони узгодили заходи щодо посилення захисту своїх країн, але не подав подробиць. У вересні відносини Північної Кореї та США значно загострилися після випробування водневої бомби КНДР. Лідери двох держав обмінялися погрозами та образами. Трамп пригрозив КНДР "вогнем і люттю" та висловив упевненість, що її лідер "довго не протягне". Кім Чен Ин пообіцяв "приборкати вогнем схибленого дідуся", маючи на увазі президента США.

Нещодавно Рада Безпеки ООН та Європейський Союз посилили санкції проти Пхеньяна. Ідеться, зокрема, про обмеження експорту нафти та газу, а також інвестицій та грошових переказів до цієї країни. Проте Північна Корея продовжила випробування балістичних ракет.

Джерело: Deutsche Welle

Схожі новини