Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дрогобицькі акробатки розповіли, як здобували «золото» юніорського чемпіонату Європи

  • 26.10.2017, 19:20
  • 1 396

Дрогобицький дует акробаток Олександра Табачинська і Юлія Пилип'як привезли додому три відзнаки із юніорського чемпіонату Європи. Вони завоювали «бронзу» та «золото» в окремих вправах та ще одну медаль найвищого гатунку в абсолютному заліку.

Дівчата працюють у тандемі шість років. Це зараз вони розуміють одна одну з півпогляду. А спершу все йшло не так гладко. Олександра згадує: «Я весь час бігала. Ну, нечемною була. А Юля вже старшою була». Юля додає: «Треба було якось її зацікавити, щоб вона хотіла тренуватися. Бо я на той час хотіла великих результатів. А мені дали такого гнома маленького. І щось з нею робити було складно».

Але з часом спортсменки так добре навчилися працювати разом, що й ззовні стали трохи схожими. Іноді їх навіть вважають сестрами.

На чемпіонаті Європи акробатки змагалися у трьох вправах: балансовій, динамічній та комбінованій. Перший виступ завершився для дрогобичанок «бронзою». Далі спортсменки підняли планку. У динамічній вправі вони завоювали вже «золото». Не було рівних українському тандему і в абсолютній першості.

Хореограф Сергій Дмитрієв зазначив: «Я зробив ставку на складні елементи і переходи від модерну до класичного танцю».

Дівчата згадують солодкі миті тріумфу на континентальному чемпіонаті: «Ми плакали від радості. Батьки плакали. Всі плакали від радості. Це, напевно, було сьоме небо щастя».

Зараз акробатки готуються до вже дорослого чемпіонату світу, який відбудеться у квітні. Нову програму треба випробувати на щонайменше двох міжнародних змаганнях. Тож дрогобицька команда шукає меценатів.

Тренерка акробаток Оксана Жгута розповідає: «У нас діти не екіпіровані. Ми не маємо навіть костюмів з українською символікою. Це було настільки неприємно і прикро. Члени збірної України, а не одягнуті. Тому на парад, на всі урочисті події на чемпіонаті Європи ми виходили в позичених костюмах».

Охочих допомогти просять звертатися до адміністрації Дрогобицької дитячо-юнацької спортивної школи імені Івана Боберського.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини