Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Приватний літак для Синютки надав турецький Onur

  • 26.10.2017, 16:10
  • 1 682

Голова ЛОДА отримав знижку у 90% на послуги реактивного літака бізнес-класу.

Журналісти львівського антикорупційного сайту «Наші гроші. Львів» з’ясували, що приватний літак для одноденного візиту у Брно голови ЛОДА Олега Синютки надала турецька компанія Onur, яка регулярно перемагає у тендерах на ремонти доріг на Львівщині. За переліт Львів-Брно-Львів реактивним літаком бізнес-класу Falcon 2000 Олег Синютка заплатив 29,8 тис. грн, хоча повна вартість такого такого перельоту становить близько 320 тис. грн.

За словами Дарини Каленюк, виконавчої директорки Центру продидії корупції, знижка голові ЛОДА у понад 90% вартості перельоту може трактуватися як хабар. Натомість сам Олег Синютка, вочевидь, не бачить у цьому конфлікту інтересів. У коментарі «НГ. Львів» надзвичайно низьку вартість перельоту він пояснив тим, що добре «поторгувався».

Нагадаємо, що 11 жовтня Олег Синютка винайняв приватний чартер для польоту з одноденним робочим візитом у Брно. Пізніше голова ЛОДА повідомив, що заплатив 29,8 тис. грн за переліт у зі Львова у Брно і назад, проте так і не назвав компанію, яка надала літак.

«День перед тим ми планували вилетіти рейсом через Варшаву. На превеликий жаль, сесія обласної ради, де пропонувалися також деякі провокативні заяви, затягнулась, - пояснив Олег Синютка оренду чартерного літака в ефірі львівського телеканалу НТА. — Тому увечері 10 числа я пошукав, хто може допомогти, щоби забезпечити цей переліт. І оплатив 29800 гривень за цей переліт, який відбувся за маршрутом Львів — Брно — Львів. І ніякого секрету в цьому немає».

Джерело: «Наші гроші. Львів»