Передплата 2024 ВЗ

Україна підписала з Польщею декларацію про мову навчання

  • 25.10.2017, 20:20
  • 1 592

Документ підписали міністри освіти України і Польщі

Україна підписала з Польщею декларацію про мову навчання
Україна підписала з Польщею декларацію про мову навчання

Польща та Україна у середу підписали декларацію, яка гарантує польській національній меншині в Україні та українській національній меншині в Польщі право вивчати рідну мову та навчатися цією мовою. Про це повідомляє Польське радіо.

«У середу, 25 жовтня, Польща та Україна підписали декларацію, яка гарантує польській національній меншині в Україні та українській національній меншині в Польщі право вивчати рідну мову та навчатися цією мовою», - йдеться у повідомленні.

Документ підписали міністри освіти обох країн - Анна Залєвська (Польща) та Лілія Гриневич (Україна). У декларації очільниці освітніх відомств нагадали про дію міжнародних угод на тему взаємного співробітництва.

Міністр освіти Польщі Анна Залєвська підкреслила, що підписана декларація підтверджує попередні угоди між країнами.

«Де в угодах і порозуміннях знаходиться однозначне ствердження, що обидві сторони гарантують громадянам України в Польщі та полякам в Україні навчання рідної мови і рідною мовою», - заявила Залєвська і додала, що з міністр освіти України домовилася щодо подальшої співпраці.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон «Про освіту». 25 вересня президент України Петро Порошенко підписав закон про освіту, він набув чинності.

При цьому деякі країни, серед яких Угорщина, розкритикували мовну норму українського закону про освіту, якою передбачається викладання державною мовою з п'ятого класу у школах. Джерело: Главком

Схожі новини