Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У екс-чиновниці ЛОДА Поліни Лі забрали водійське посвідчення

  • 25.10.2017, 18:05
  • 1 258

Поліція примусово вилучила водійське посвідчення екс-чиновниці ЛОДА Поліни Лі.

У середу, 25 жовтня, патрульні поліцейські вилучили водійське посвідчення екс-директорки департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА Поліни Лі, яку 14 жовтня затримали нетверезою за кермом. Автомобіль екс-чиновниці патрульні зупинили на посту «Зимна Вода».

«Оскільки Поліна Лі не з’явилась до патрульної поліції 18 жовтня, коли її викликали для складення протоколу за кермування у стані сп’яніння, дані її авто були передані до системи відеофіксації «Рубіж». Система зафіксувала авто Поліни Лі на посту «Зимна Вода» у напрямку Шегині. На порушницю склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування автомобілем у стані сп'яніння)», — пояснила ZAXID.NET речниця патрульної поліції Львова Катерина Рибій.

За словами Катерини Рибій, у Поліни Лі вилучили водійське посвідчення і до рішення суду екс-чиновниця ЛОДА буде користуватись тимчасовим посвідченням. Протокол за керування керування автомобілем у нетверезому стані на Поліну Лі склали лише тепер, оскільки патрульні чекали висновків медичної експертизи щодо інциденту 14 жовтня.

«Так, моє посвідчення вилучили і видали мені тимчасовий документ. А до патрульної поліції я не з’явилась, бо не встигла. Адже 18 жовтня, коли мене викликали, був мій останній робочий день в обласній адміністрації і як директорка департаменту я мала передати багато справ та документів. А далі я не приїжджала, бо чекала наступного виклику», — сказала Поліна Лі.

Нагадаємо, 14 жовтня приблизно о 03:00 львівські патрульні затримали BMW X1, за кермом якого була Поліна Лі. Алкотестер показав 1,25 проміле алкоголю у її крові. Оскільки водійка не погодилась із цим результатом, вона здала кров на аналіз у лікарні. Висновок токсикологічного дослідження показав, що на момент забору крові о 05:20 14 жовтня, тобто за більш ніж дві години після затримання, в крові Поліни Лі було 0,95 проміле алкоголю.

Коли ситуація набула розголосу, Поліна Лі написала заяву на звільнення з посади директорки департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації. Голова ЛОДА Олег Синютка підписав заяву того ж дня.

Цікаво, що про інформація про вилучення водійський прав, як і про затримання Поліни Лі нетверезою за кермом вперше з'явилась на Facebook-сторінці «Альянс медіа Україна». На цій же сторінці було вперше опубліковано висновок медекспертизи. Власник «Альянс медіа Україна» Ростислав Макух у коментарі ZAXID.NET заперечив, що системно переслідує і стежить за Поліною Лі.

«Я не слідкував за нею ні сьогодні, ні будь-коли до цього. Сьогодні я там проїжджав і побачив, що когось зупинили патрульні, а потім просто впізнав її. Але коли я бачив її п'яною за кермом, мене зацікавило, як закінчиться ця історія. Насправді дуже легко дізнатись, кого, де і за що зупиняє поліція», — вважає Ростислав Макух. Джерело: zaxid.net

Схожі новини