Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рівно тиждень минув з моменту трагічної аварії в Харкові

  • 25.10.2017, 16:57
  • 1 326

Минув тиждень з моменту зіткнення Volkswagen та Lexus в Харкові, при якому загинуло п`ятеро осіб, та ще шість людей постраждало. 

Рівно тиждень минув з моменту трагічної аварії в Харкові
Рівно тиждень минув з моменту трагічної аварії в Харкові

Увесь цей час Україна пильно стежила за ходом судової справи проти Олени Зайцевої. ВЗ описував всю хронологію подій.

Сьогодні міський голова Харкова у своєму фейсбуці висловив співчуття родинам загиблих та побажав одужання постраждалим в ДТП.

Кернес пообіцяв не втручатися в хід судової справи. "У мене немає можливості впливати ні на слідство, ні на суд. Слідство повинно встановити скільки водіїв - одна або двоє - винні в події. І суд повинен вирішити, яку відповідальність вона або вони повинні понести", — повідомив він.

Також Геннадій Кернес розповів про те, чому так складно запобігати нещасних випадків на дорозі: "Багато мене питають про посилення безпеки пішоходів на тротуарах і зупинках громадського транспорту. Ми дуже уважно зараз вивчаємо це питання, але не скрізь це можна зробити. Наприклад, на сайті міськради з'явилася петиція, в якій пропонується у всіх пішохідних переходів встановити лежачих поліцейських. Але це напряму суперечить українському законодавству, яке забороняє їх установку на магістральних дорогах."

скрін петиції із сайту Харківської міської ради
скрін петиції із сайту Харківської міської ради

"Запитують також про огорожі для зупинок і наводять, як приклад, зупинку на Полтавському шляху, на якій в 2008 році загинуло шестеро осіб. Відповім, що це зупинка острівного типу, і якщо б навколо неї в 2008 році був парканчик - жертв було б ще більше. Багатьох би ще зачепило і їм. Тому до питання безпеки пішоходів, який актуалізувала аварія на Сумщині, треба підходити дуже уважно і шукати не швидкі і прості рішення, а правильні й ефективні. І ми над цим працюємо", — розповідає мер.

Після трагічного ДТП на офіційному сайті Харківської міської ради справді з`явилось багато електронних петицій щодо транспорту та руху.

скрін із сайту Харківської міської ради
скрін із сайту Харківської міської ради

Схожі новини