Передплата 2024 ВЗ

У Лондоні хакери викрали сенсаційні фото пацієнтів пластичних хірургів

  • 25.10.2017, 16:20
  • 1 425

Хакери обіцяють викласти у відкритий доступ список пацієнтів, серед яких начебто є дані про членів королівської сім'ї

У Лондоні хакери викрали сенсаційні фото пацієнтів пластичних хірургів
У Лондоні хакери викрали сенсаційні фото пацієнтів пластичних хірургів

Представники лондонської клініки London Bridge Plastic Surgery (LBPS) заявили, що їхні комп'ютерні фахівці та поліція мають підтвердження зламу системи. Хакери, які взяли на себе відповідальність за атаку, кажуть, що отримали "терабайти" інформації, про це повідомляє видання ВВС з посиланням на новинний сайт Daily Beast.

Як зазначено у повідомленні, хакер або група хакерів, які називають себе Dark Overlord ("Темний повелитель") заявили, що викрали фотографії геніталій та інших частин тіла пацієнтів клініки. Деякі знімки передали Daily Beast.

Разом із тим хакери стверджують, що серед викрадених даних начебто є інформація про членів королівської сім'ї. Зловмисники обіцяють викласти у відкритий доступ список пацієнтів і відповідні фото.

У свою чергу у клініці LBPS розповіли, що наразі з'ясовують, які саме дані викрали із клініки.

Крім того, поліція Лондона розслідує обставини події. Прес-секретар лондонської поліції повідомила, що поліцейських сповістили про кібератаку 17 жовтня. Вона також додала, що поки що нікого не заарештували, розслідування триває.

Варто зазначити, що клініка LBPS надає послуги багатьом відомим пацієнтам, серед яких модель і телеведуча Кейті Прайс, яка нещодавно дякувала лікарям клініки на своїй сторінці в Instagram за підтяжку обличчя.

В Управлінні уповноваженого з охорони особистих даних заявили: "Нас поставили до відома про те, що трапилося, ми зараз вивчаємо деталі. Відповідно до законодавства про охорону даних, всі організації зобов'язані забезпечувати безпеку персональної інформації".

Нагадуємо раніше ВЗ повідомляв про кібератаки хакерів, які вивели з ладу системи агентства «Інтерфакс», київського метрополітену, міністерства інфраструктури України та аеропорту Одесси.

Джерело: 5.ua

Схожі новини