Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд вдруге не допустив адвокатів ініціативної групи до матеріалів справи щодо ДТП за участі Димінського

  • 25.10.2017, 15:40
  • 1 193

Де-факто дозволили, де-юре - заборонили

Печерський суд Києва вдруге відмовив адвокатам ініціативної групи у допуску до матеріалів справи щодо ДТП за участі галицького олігарха Петра Димінського. Це вже друге судове рішення.

Нагадаємо, жахлива аварія трапилася 18 серпня поблизу села Ямельні Яворівського району. Броньований “Мерседес” із кортежу Димінського, грубо порушивши правила дорожнього руху, розчавив “Опель”, за кермом якого була 31-річна жителька Ямельні Наталія Тріла.

Дівчина померла на місці. Родичі загиблої переконані, що за кермом “Мерседеса” був саме Петро Димінський, а не 43-річний гендиректор охоронної фірми «Ірбіс» Андрій Борщ, який взяв на себе вину за скоєне.

Як розповів “ВЗ” двоюрідний брат загиблої Степан Мацевко, суд, який відбувся 24 жовтня, де-факто виніс рішення на користь потерпілих, але де-юре так і не задовольнив їхніх вимог.

Суд визнав незаконним те, що слідчі органи не допускають адвокатів до матеріалів справи, але водночас і не зобов’язав надати адвокатам матеріали справи. Адвокати хотіли би мати матеріали справи для себе, щоб орієнтуватися, вони не збираються розголошувати їх.

Відомо, що у матеріалах справи вже є результати експертизи ДНК Петра Димінського, зразки якої були вилучені слідчими органами із його помешкань і офісів. Якщо вони збігатимуться із результатами ДНК з подушки безпеки “Мерседеса”-вбивці, це стане доказом вини олігарха.

Слідчі органи не розголошують результатів експертизи, посилаючись на таємницю слідства. Разом з тим, для стовідсоткової упевненості необхідно отримати зразки ДНК безпосередньо від самого Петра Димінського.

Однак наразі це неможливо, бо олігарх одразу після трагічної ДТП вилетів у Швейцарію, де перебуває досі.

Схожі новини