Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Генпрокуратура оприлюднила докази фінансування Росією бойовиків на Донбасі

  • 25.10.2017, 11:14
  • 1 255

Під час досудового розслідування правоохоронці знайшли факти порушення законів і звичаїв війни з боку Збройних сил РФ та підпорядкованих їм терористі.

Генпрокуратура оприлюднила докази фінансування Росією бойовиків на Донбасі
Генпрокуратура оприлюднила докази фінансування Росією бойовиків на Донбасі

Працівники Генеральної прокуратури України виявили факти фінансування незаконних збройних формувань Російською Федерацією на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Про це 24 жовтня повідомила прес-служба відомства.

За результатами слідства, 13 жовтня на території Мар’їнського району Донецької області (на лінії зіткнення) було виявлено пошкоджене бронетанкове озброєння — танк Т-72. У ГПУ встановили, що даний зразок бронетанкового озброєння виготовлений на танкобудівельному заводі РФ (м. Нижній Тагіл).

Генеральною прокуратурою України
Генеральною прокуратурою України

Відповідні докази правоохоронці знайшли під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни з боку Збройних сил РФ та підпорядкованих їм терористі.

Крім того, поблизу населеного пункту Красногорівка Донецької області при терористі був виявлений підствольний гранатомет ГП-34 (який, згідно з інформацією Міноборони України, перебуває виключно на озброєнні ЗС Росії). Також правоохоронці знайшли велику кількість медичних препаратів та військової амуніції, виготовлених на території Російської Федерації (м. Казань, м. Краснодар та м. Ростов-на-Дону).

Генеральною прокуратурою України
Генеральною прокуратурою України

"У "сірій зоні", поблизу населеного пункту Павлопіль Волноваського району Донецької області, викрито схованку зброї, що належить бойовикам незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР". Зокрема виявлені реактивний піхотний вогнемет РПВ-Джміль та малогабаритний реактивний вогнемет МРВ-А, які з 2008 року перебувають на озброєнні виключно у Збройних Силах Російської Федерації та Казахстані, у той час як Збройні Сили України вогнемети такого типу не використовують", — йдеться в заяві прес-служби.

Збройні Сили України вогнемети такого типу не використовують", — йдеться в заяві прес-служби.

У ГПУ також додали, що в Попаснянському районі Луганської області, виявлено малогабаритний реактивний вогнемет МРО-А "Бородач", відповідно до тактико-технічних характеристик якого, його країною-виробником є Росія.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини