Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США посилюють правила прийому біженців з 11 країн

  • 25.10.2017, 09:55
  • 955

Нові правила прийому біженців в США будуть діяти 90 днів.

США посилюють правила прийому біженців з 11 країн
США посилюють правила прийому біженців з 11 країн

США відновлюють програму прийому біженців і водночас посилюють критерії перевірки мігрантів з 11 країн.

Зазначається, що відповідний указ президента Дональда Трампа був виданий у вівторок, 24 жовтня.

Дія цієї програми було призупинена на 120 днів у зв'язку із загальним посиленням правил в'їзду в США.

Нові правила будуть діяти 90 днів, проте в самому указі не йдеться, про які 11 країн йдеться. У Міністерстві внутрішньої безпеки повідомили тільки, що більш ретельному контролю будуть піддаватися потенційні біженці з країн, що представляють загрозу для безпеки США.

Як повідомляє видання, призупинення програми прийому біженців було частиною заходів по обмеженню припливу мігрантів в США, які Трамп намагається реалізувати після вступу на посаду.

Так, згідно з результатами досліджень Pew Research, за 9 місяців поточного року США прийняли 28 тис. біженців. У той же час управління Верховного комісара ООН у справах біженців вказує, що в 2016 році притулок в США отримали 97 тис. чоловік.

Раніше Вашингтон вирішив розширити список держав, чиї громадяни не мають права в'їжджати на територію Сполучених Штатів. У їх число потрапили Чад, Іран, КНДР, Венесуела, Сирія, Сомалі та Ємен.

Для громадян семи країн заморожений в'їзд з імміграційними і неімміграційними візами, для Венесуели заборона поширюється на державних чиновників з ряду установ, членів їх сімей, а також володарів бізнес-віз і туристичних віз, в той час як для власників інших категорій віз будуть введені додаткові обмеження, йдеться в указі.

Сам Трамп пояснив своє рішення неможливістю безпечного відбору іммігрантів.

Джерело: Deutsche Welle

Схожі новини