Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Будь-який цирк на проспекті Свободи має бути вирішений у правовому полі”...

  • 24.10.2017, 13:28
  • 2 287

Виконавча служба управління юстиції Львівщини вимагає від “Муніципальної варти” повернути 16 конфіскованих дитячих машинок

У центрі конфлікту вкотре опинилися машинки на площі, що перед Оперним театром, на яких діти катаються. Після інциденту, що трапився минулими вихідними (електромобіль, яким керувала дитина, збив з ніг пенсіонерку, та отримала травму, перебуває у лікарні), представники ЛКП “Муніципальної варти” конфіскували двадцять машинок та сім електроприладів для їзди, зокрема, сігвеї (чотири машинки уже повернули власнику). Однак представники виконавчої служби управління юстиції Львівщини вимагають від муніципалів повернути конфісковані транспортні засоби.

Фото зі сайту “Львівський портал”
Фото зі сайту “Львівський портал”

Як розповів “ВЗ” начальник управління безпеки міста Юрій Діль, підприємці, які займаються прокатом машинок, працюють нелегально. У силі рішення виконкому Львівської міської ради, яке забороняє будь-які атракціони та розваги на проспекті Свободи. Діль каже, останнім часом бізнес на проспекті Свободи захищають чоловіки міцної статури, які час від часу влаштовують бійки... “Підприємці не йдуть на компроміси, - каже Юрій Діль. - Для роботи машинок ми пропонували інше місце (за межами центру, десь у парку). Машинки здають в оренду за 50 гривень (катання триває десять хвилин). Якщо вилучаємо транспорт, через кілька днів на проспекті Свободи працює нова партія машинок. Тепер виконавча служба (за рішенням суду) вимагає від нас повернути конфісковані транспортні засоби. На це виконавча служба нам дає десять днів. Ми не проти повернути, але взамін вимагаємо підписати угоду про те, що на проспекті Свободи більше не буде порушено правил благоустрою. Повернемо і що далі? Підприємці знову будуть працювати в центрі, машинки будуть створювати травми перехожих, душити голубів, заїжджати в бордюри... Ніхто не утискає цей бізнес. Просто треба цим займатися в іншому місці”.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський сказав “ВЗ”, що виконавча служба працювала за рішенням суду. “Працівники комунальної служби забрали транспорт, який був у приватній власності підприємця, - продовжує пан Ярослав. - Підприємець оскаржив це в суді. За фактом відкрите виконавче провадження. Виконавча служба зробить все можливе, щоб повернути автівки власнику. Якщо боржник, “Муніципальна варта”, кілька разів відмовить, то виконавча служба має право виписати штраф. “Будь-який цирк на проспекті Свободи має бути вирішений у правовому полі. Не може комунальне підприємство забирати з площі майно з власної ініціативи. Якщо забирають власність, її мають повернути”.

Схожі новини