Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Розенблат подав позов до суду проти Ситника та Лещенка

  • 24.10.2017, 12:44
  • 1 158

Нардеп Борислав Розенблат позивається до голови НАБУ через «втручання у вибори США».

Розенблат подав позов до суду проти Ситника та Лещенка
Розенблат подав позов до суду проти Ситника та Лещенка

Народний депутат Борислав Розенблат, який є фігурантом кримінального провадження та підозрюється в хабарництві, подав позов до суду проти директора НАБУ Артема Ситника та народного депутата Сергія Лещенка через «втручання у вибори США». Причиною цього називають оприлюднення ними інформації про колишнього радника президентів України та США Пола Манафорта.

Суд відкрив провадження у справі за цим позовом, повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Зазначається, що позивач просить суд «визнати протиправними дії Ситника щодо розповсюдження інформації про главу передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, що стосується наявності його прізвища та підписів в «чорній бухгалтерії Партії регіонів» у матеріалах досудового розслідування, що стало наслідком втручання у виборчі процеси США у 2016 році та завдало шкоди інтересам України».

Розенблат також просить визнати протиправними дії Лещенка щодо нібито втручання у зовнішню політику України, бо той поширив інформацію щодо Манафорта.

Нагадаємо, у серпні 2016 народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив копії документів «чорної бухгалтерії» Партії регіонів щодо передачі коштів екс-раднику Віктора Януковича Полу Манафорту. Всього, згідно із документами, Манафорт отримав більше як 12 мільйонів доларів від Партії регіонів із 2007 по 2009 роки.

Повідомлялося, що в США розслідуватимуть можливу участь Манафорта в корупційних схемах в Україні.

19 лютого 2017 року стало відомо, що адвокат Трампа, Манафорт і депутат ВР готували план зняття санкцій з РФ.

Як писав ZAXID.NET, 19 жовтня народного депутата України Борислава Розенблата затримали співробітники НАБУ в аеропорту «Жуляни», коли той намагався вилетіти до Німеччини. Як повідомляли деякі ЗМІ, при собі нардеп мав золото і діаманти.

Згодом у НАБУ повідомили, що Розенблата вони не затримували, адже він захищений депутутським імунітетом, а проводили слідчі дії. Йому закидають отримання хабара на суму 285 тис. доларів за сприяння у отриманні ліцензії на користування надрами з метою видобувати й експортувати бурштин із Житомирської області.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини