Передплата 2024 «Добра кухня»

Петиція про обмін політв’язня Панова з’явиласьна сайті президента

  • 24.10.2017, 11:37
  • 1 021

Ініційована петиція, зокрема, міською радою міста Енергодар, оскільки Панов був членом виконавчого комітету Енергодарської міської ради.

Петиція про обмін політв’язня Панова з’явиласьна сайті президента
Петиція про обмін політв’язня Панова з’явиласьна сайті президента

На сайті Єдиної системи місцевих петицій петиція Президенту Петру Порошенку щодо звільнення або обміну російського політв’язня, громадянина України Євгена Панова. Ініційована петиція, зокрема, міською радою міста Енергодар, оскільки Панов був членом виконавчого комітету Енергодарської міської ради.

«Два роки тому агентами ФСБ Російської Федерації викрадено добровольця АТО, члена виконавчого комітету Енергодарської міської ради Євгена Панова. Та Байдужість центральних органів влади до ситуації та затягуванням російською стороною розгляду справи по суті, за відсутності у прокуратури РФ доказової бази , змушують звернутись особисто до Вас. Просимо Вас, іниціювати питання з обміну Панова Є. на російських затриманих або полонених, які сидять в українських тюрмах. Серед яких фсбшніки В. Кузнецов і А. Кулуб, яких затримали в Херсонській обл. службовці 56 бригади, де служив Панов Є. у 2015 р, захищаючи Україну від російських окупантів або інших полонених військових РФ. Сподіваємося на Вашу здатність вирішити це питання», — йдеться в заяві.

Збір підписів триватиме 84 дні.

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року ФСБ РФ повідомила, що проти ночі 7 серпня було затримано групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти в Криму. Серед затриманих був і житель Енергодару Євген Панов. Панов служив в 37-го окремому мотопіхотному батальйоні.

Гельсінська спілка з прав людини отримала російські документи, з яких випливає, що підозрюваний у тероризмі українець Євген Панов давав свідчення під тиском.

Джерело: Громадське радіо

Схожі новини