Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Причиною масового отруєння у ресторані «Панська чарка» виявився стафілокок

  • 23.10.2017, 17:52
  • 1 498

Інфекцію виявили як у ресторанній, так і в принесеній з дому їжі

У понеділок, 23 жовтня, стали відомі результати досліджень, які після отруєння людей у львівському ресторані «Панська чарка», проводили працівники обласного лабораторного центру. Причиною масового отруєння людей став стафілокок.

Про це ZAXID.NET повідомив заступник директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олег Когут.

«Для лабораторних досліджень було взято сім зразків їжі і в шести з них виявлено стафілокок», - сказав Олег Когут.

Зокрема, стафілокок під час лабораторних досліджень виявили у лососі слабосольному, паштеті печінковому, шпондері запеченому, буженині, м’ясному фарші і домашньому торті. Тобто, стафілокок виявили і у продуктах, які готували в ресторані, і у торті, який спекли вдома й принесли з собою.

Нагадаємо, що 14, 15 і 16 жовтня у ресторані «Панська чарка» отруїлося 25 людей (серед них двоє дітей), 22 особи було госпіталізовано. Троє осіб зверталися по допомогу до лікарів і лікувалися амбулаторно.

Станом на 15:00 понеділка, як повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, в обласній інфекційній лікарні ще залишаються 14 осіб, серед яких і двоє дітей. Малих пацієнтів планують виписати завтра.

Як повідомила ZAXID.NET речниця ГУ НП у Львівській області Світлана Добровольська, через масове отруєння людей у ресторані «Панська чарка» відкрито кримінальне провадження за ст.325 ККУ (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

За даними аналітичної системи YouСontrol власниками ресторану «Панська чарка» є Тарас Колодій та дружина народного депутата Богдана Дубневича Тетяна, які також спільно володіють відомим рестораном «Грушевський». Колодію також належить кафе «Вірменка», визнане найкращою кав’ярнею Львова 2017 року.

Схожі новини