Передплата 2024 «Добра кухня»

П`ятеро людей загинули від тайфуну в Японії

  • 22.10.2017, 19:36
  • 3 184

Потужний Тайфун Лан пронісся узбережжям Тихого океану центральної Японії вранці 23 жовтня. Внаслідок стихійного лиха загинуло п'ятеро людей.Про це повідомляє Kyodo News.

Тайфун викликав сильні пориви вітру та повені,зруйновано багато дерев, річки вийшли з берегів, навколо плаває сміття.Ряд місцевих муніципалітетів планують евакуацію для своїх жителів.

Деякі регіональні виборчі комісії вирішили відмовитися від підрахунку голосів виборців у зв'язку з порушенням транспортних зв'язків, спричинених тайфуном. Порушився рух поїздів між Токіо та Осакою, а також деякі місцеві поїзди в Токіо та прилеглих районах.

Тайфун вирує в Японії, де тривають парламентські вибори

Тайфун Лан досягнув деяких частин Японії, поки в країні триває голосування на виборах у нижню палату парламенту.

Як повідомляє BBC, Тайфун має четверту категорію, і приносить до країни сильний вітер та дощі на півдні. Це призвело до скасування польотів та порушень розпорядку залізничних перевезень.

Японська метеорологічна агенція повідомляє, що тайфун досягне Токіо у понеділок вранці.

Партія діючого прем’єра Японії перемагає на виборах

Ліберально-демократична партія та її молодший коаліційний партнер отримали більше 300 місць у парламенті.

На дострокових парламентських виборах в Японії, які відбулись в неділю, 22 жовтня, перемагає Ліберально-демократична партія прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе.

Сіндзо Абе
Сіндзо Абе

За даними екзит-полів, Ліберально-демократична партія та її молодший коаліційний партнер - партія «Нова Комейто» - разом отримали понад 300 з 465 місць у нижній палаті парламенту країни. Очікується, що новостворена Конституційно-демократична партія отримає від 44 до 67 місць і випередить «Партію надії» губернатора Токіо Юріко Коїке.

Нагадаємо, Абе оголосив про проведення виборів на рік раніше і про розпуск парламенту у вересні. Він заявив, що прагне нового мандату довіри, щоби подолати «національну кризу» на фоні зростання загроз з боку Північної Кореї.

Аналітики вважають, що позачергові вибори - це спосіб пана Абе скористатися відновленим рейтингом та використати чинну слабкість опозиції. Ряд скандалів і непопулярна політика боляче вдарила по рейтингу прем'єра в останні місяці.

У липні його рейтинг впав до менш, ніж 30%, але потім відновився до понад 50% у вересні.

Він заперечує звинувачення у корупції, і в понеділок заявив, що розпуск парламенту не був спробою уникнути цих звинувачень.

Абе також намагається проштовхнути суперечливі зміни у післявоєнній оборонній політиці Японії. Він закликає до офіційного визнання військових у конституції.

Післявоєнна конституція Японії серйозно обмежує діяльність військових, щодо них не використовують слово «армія». Збройні сили Японії називають Силами самооборони. Керує ними прем'єр.

Як повідомлялося, доки в країні тривало голосування на виборах у нижню палату парламенту, тайфун Лан досягнув деяких частин Японії.

Джерело: Главком

Схожі новини