Передплата 2024 ВЗ

У Франції розпочато розслідування терористичних актів

  • 22.10.2017, 18:56
  • 1 125

Вісім підозрюваних звинувачуються в підготовці нападів на політиків, а також мечеті і представників меншин. Однією із їх ймовірних  цілей був кандидат в президенти Франції Жан-Люк Меланшон і прес-секретар уряду Крістоф Кастане.

21 жовтня суд в Парижі відкрив розслідування щодо восьми членів правоекстремістського угруповання, підозрюваних в тероризмі. Семеро з них залишаться під вартою, в той час як 17-річний підліток поміщений під особливий нагляд. Всі вони підозрюються в підготовці нападів на політиків, мечеті і представників меншин, повідомили джерела в органах юстиції.

Прокуратура клопотала про відкриття формального розслідування 20 жовтня. Під слідством опинилися троє неповнолітніх віком 17 років і п'ятеро дорослих у віці від 18 до 29 років.

Правоохоронні органи 17 жовтня затримали 10 осіб. Вони входили в оточення молодої людини, який вже знаходиться в СІЗО і щодо якої вже ведеться розслідування у справі про тероризм. Двоє з тоді затриманих були випущені на свободу без пред'явлення звинувачень.

Схожі новини