Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Німецькі журналісти відповіли на звинувачення "Миротворця"

  • 22.10.2017, 18:19
  • 1 655

Німецькі журналісти спростували звинувачення сайту «Миротворець» про «незаконне проникнення» до Криму.

Німецькі журналісти відповіли на звинувачення "Миротворця"
Німецькі журналісти відповіли на звинувачення "Миротворця"

Кореспонденти німецьких ЗМІ в Москві Христина Хебель і Тілько Грісс стверджують, що перетинали адмінкордон із анексованим Росією Кримом відповідно до українського законодавства. Про це вони повідомили в коментарі Крим.Реалії.

Журналістка німецького Spiegel Online повідомила, що подорожувала до Криму через Київ та нібито отримала необхідні дозволи Міністерства інформаційної політики України та Державної міграційної служби України. Вона називає «брехнею» інформацію, яку розмістив на своїй сторінці український сайт «Миротворець».

Журналіст Deutschlandradio Тілько Грісс, який потрапив у базу «Миротворця» разом із Хебель, теж відкидає звинувачення в незаконному перетині адмінкордону з анексованим півостровом. «Звичайно, перетин кордону був абсолютно законним. У нас є всі необхідні документи», — розповів Грісс.

Підтвердження цієї інформації від українських державних органів поки немає.

Інформація про німецьких журналістів з'явилася на сайті «Миротворець» після того, як у Facebook на сторінці SolarLab опубліковали пост про те, що Хебель і Грісс «побували в гостях» у кримської IT-компанії, офіс якої розташований у Севастополі.

Схожі новини