Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Делегація Міністерства охорони Литви відвідала зону проведення АТО

  • 20.10.2017, 18:40
  • 825

Головною метою візиту наших партнерів на Схід України було ознайомлення з поточною ситуацією на Донеччині.

Район проведення Антитерористичної операції 19 жовтня відвідала делегація Міністерства охорони Литовської Республіки. Про це повідомил у прес-центрі штабу АТО.

Зазначається, що головною метою візиту наших партнерів на Схід України було ознайомлення з поточною ситуацією на Донеччині.

"В рамках цього візиту відбулась робоча зустріч з керівництвом штабу АТО, під час якої представників Міністерства охорони краю Литовської Республіки детально поінформували про перебіг подій та ситуацію, яка зараз склалася в районі проведення АТО. Також литовські військові ознайомилися з спектром головних завдань, які зараз виконують Збройні Сили України щодо відновлення мирного життя та інфраструктури на Донбасі, а також про заходи контрдиверсійної боротьби та її результати", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, литовські колеги мали змогу поспілкуватися з військовослужбовцями однієї із військових частин, особовий склад якої зараз виконує бойові завдання в зоні АТО та отримати детальні відповіді щодо поточної ситуації, обстрілів з боку бойовиків, а також тієї роботи, яку проводять українські захисники з надання гуманітарної допомоги місцевому населенню та відновленні інфраструктури.

За словами Віце-міністра охорони краю Литовської Республіки пана Вітаутаса Умбрасаса, він особисто переконався в тому, що ситуація на Сході України, на жаль, залишається напруженою, але українські військові неухильно дотримуються всіх мирних угод.

«Я вважаю, що всі союзники України повинні докласти максимум політичних, дипломатичних та фінансових зусиль, аби допомогти вашій державі у вирішенні проблем на Сході та якомога швидше сприяти відновленню територіальної цілісності країни», — зазначив Умбрасас.

Як повідомлялося, у вересні у районі проведення АТО на Донбасі побувала з візитом іноземна делегація на чолі з колишнім прем’єр-міністром Данії, екс-генсеком НАТО Андерсом Фог Расмуссеном.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини