Передплата 2024 ВЗ

Трускавецька «Нафтуся» втрачає свій безцінний статус

  • 19.10.2017, 19:16
  • 2 267

На халяву попити водички зможуть лише жителі Трускавця, якщо їм «лікар пропише».

Попити цілющої мінеральної води у Трускавці можна лише до 30 листопада. Із 1 грудня цього року вхід до центрального бювету (другий, так званий верхній бювет, вже закритий майже рік, але його планують у перспективі відкрити) буде платним - 3 грн. 50 коп. Пити можна досхочу, ніхто не рахуватиме, скільки води випили, — 200 мілілітрів чи літр. А ось з собою можна буде винести не більше 250 мілілітрів води. Про це журналісту «ВЗ» сказав заступник гендиректора ПрАТ «Трускавецькурорт» Володимир Омельянчук.

Перед тим, як «дозріти» до запровадження платного входу до бювету мінвод, у Трускавці вивчили досвід Моршина та Миргорода, де раніше, ніж у місті «Нафтусі», встановили турнікети у бюветах. Володимир Омельянчук визнає, що у «Трускавецькурорті», який є власником бювету мінвод у місті «Нафтусі», довго вагалися. Лише після того, як врахували всі «за» й «проти», прийняли непопулярне рішення. Це єдиний вихід, на переконання нашого співрозмовника, аби відлагодити ефективне господарювання на бюветі. Сьогодні стан бювету, як і навколишня територія, справді викликають багато справедливих нарікань.

3 грн. 50 коп. — плата за разовий вхід. Якщо зважати на те, що упродовж дня доводиться тричі скористатись послугами бювету, плата за споживання помічних трускавецьких мінвод зростає до 10 грн. 50 коп.

У міськраді Трускавця до рішення «Трускавецькурорту» поставились без особливого ентузіазму. «Для нас найбільш принциповим у цій історії є статус трускавчан», - наголосив у розмові з репортером «ВЗ» міський голова Трускавця Андрій Кульчинський. Для жителів міста-курорту вхід до бювету буде безоплатним. Але не все так просто. Щоб пити воду «на халяву», трускавчани мусять отримати відповідну довідку спочатку у сімейного лікаря, потім підтвердити її у місцевій лікарні та у міській раді.

Рішення, яке б остаточно відлагодило цей механізм, ще не затверджено. Наразі ще не створено й спільного підприємства з відпуску мінвод у бюветі.

Схожі новини