Передплата 2024 «Добра кухня»

Розенблат звернувся до поліції через зняття з літака

  • 19.10.2017, 18:18
  • 1 304

Депутат Верховної Ради Борислав Розенблат має намір писати заяву до поліції через затримання співробітниками НАБУ в аеропорту Київ.

Про це повідомив його адвокат Олексій Шевчук в коментарі Українській правді.

За його словами, Розенблат "пише заяву про викрадення в нього паспортів".

Він також повідомив, що його підзахисний пройшов паспортний контроль і жодних претензій у Прикордонслужби до нього не було.

"Він вже перебував в літаку, коли зайшли детективи НАБУ. Через нього зупинили літак, витягли його звідти без рішення суду, забрали паспорти, телефон і інші особисті речі. Таким чином, затримали нардепа без згоди ВР", - сказав Шевчук.

При цьому Шевчук назвав "неправдою і провокацією" інформацію про те, що у Розенблата були з собою коштовності.

Раніше ЗМІ повідомили, що зранку в аеропорту Київ співробітники НАБУ затримали Розенблата при спробі вилетіти в Кельн.

Зазначалося, при собі у Розенблата були золото і діаманти.

Сам Розенблат підтвердив інформацію про своє затримання в аеропорту та повідомив, що вважає його незаконним.

Нагадаємо, що 18 липня Солом’янський районний суд Києва обрав Бориславу Розенблату запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 7 млн грн. Його також зобов'язали носити електронний засіб контролю, здати закордонні паспорти та не покидати межі Києва та Житомира без повідомлення слідчих.

19 серпня суд продовжив Розенблату запобіжний захід до 17 жовтня 2017 року.

Народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова підозрюють у корупції. Антикорупційні органи вважають, що вони брали хабарі за прийняття замовлених законів про легалізацію видобуток бурштину.

За даними слідства, довірені особи нардепів отримали від представника іноземної компанії хабар на загальну суму понад $300 тис. для безперешкодного прийняття рішень на користь іноземної компанії.

Схожі новини