Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія звинуватила затриманого Гриба в підготовці теракту

  • 19.10.2017, 16:59
  • 721

На думку російських слідчих, затриманий є прихильником радикальних націоналістичних поглядів УНА-УНСО та "становить загрозу для суспільства".

Росія звинуватила затриманого українця Павла Гриба в підготовці теракту в школі. Про це повідомляє російське видання Комерсант.

Так, сторона звинувачення заявила, що затриманий є прихильником радикальних націоналістичних поглядів УНА-УНСО (Українська національна асамблея — Українська націоналістична самооборона - Ред.) і звинувачується в тому, що схиляв свою знайому з Краснодарського краю підірвати бомбу на лінійці в школі.

Як повідомлялося, 18 жовтня відбулося засідання Жовтневого районного суду Краснодара, у ході якого було продовжено термін утримання під вартою українця Павла Гриба до 4 січня 2018 року.

Нагадаємо, 28 серпня колишній прикордонник, а нині військовий капелан Ігор Гриб заявив, що спецслужби Росії викрали його сина Павла в Білорусі. Згодом ЗМІ з'ясували, що ФСБ використала 17-річну дівчину, щоб заманити юнака до іншої країни. Посольство України передало в МЗС Білорусі ноту з проханням надати інформацію про українця. ЗМІ отримали непідтверджену інформацію, що від може перебувати в управлінні ФСБ у Краснодарі (РФ). Згодом у МЗС підтвердили, що Павло Гриб перебуває в управлінні ФСБ в Краснодарі.

Схожі новини