Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В мережу потрапило листування лідерів протестів під Радою

  • 18.10.2017, 13:41
  • 2 293

У мережу потрапило листування з чат-групи, в якій організатори акції протесту під Верховною Радою координують свої дії й обговорюють організаційні моменти.

Зокрема, листування чат-групи "Карфаген" під час засідання Ради переглядав позафракційний нардеп-"свободівець" Андрій Іллєнко, повідомляє сайт #Букви.

Із листування стало відомо, що організатори акції протесту під ВР хочуть вписати свої вимоги в закон про медреформу.

"Я не бачу варіантів, як втулити в медреформу наші вимоги тепер. Якщо ми вже допустили розгляд... логічна позиція", - пише координатор громадського руху "Чесно" Микола Виговський.

Також із листування стало зрозуміло, чому організатори "відпустили людей" із мітингу і зберуться тільки в четвер.

"Сьогодні мотивувати значну кількість людей, щоб вони стояли день і ніч до вечора четверга навряд чи вдасться. Такі реалії. Напевно, варто дати людям відпочити і подумати про збір у четвер", - запропонував лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко.

Виконавчий директор громадської організації "Центр UA", координатор громадського руху "Чесно" Інна Борзило також запропонувала розбити штаб до четверга.

"Потрібно розбити... штаб з організаторів до четверга і закликати людей прийти в четвер. Чи подав хтось оформлену заявку на завтра або четвер?" - пише Борзило в чаті.

Нардеп від "Свободи" Михайло Головко також під час засідання Верховної Ради спілкувався в чат-групі "Карфаген".

З листування стає зрозуміло, що акція протесту добре спланована, і кожна партія приводила людей на заздалегідь визначене місце під Радою.

Так, представниця "Руху Нових сил" Міхеїла Саакашвілі Ольга Галабала, пояснюючи розташування, прямо пише - точка "Автомайдану".

"Ні. Грушевського. Точка "Автомайдану". Як дивитися на головний вхід із Грушевського - зліва", - пише Галабала.

Також організатори акції під Радою цікавляться у нардепів, які залишилися в залі, про хід виконання їхніх вимог. Так, координатор громадського руху "Чесно" Виговський цікавиться порядком денним на четвер.

"На четвер у порядку денному стоїть виборча і недоторканність?" - запитує він.

Нардеп від БПП Світлана Заліщук також "засвітилася" в цьому чаті.

"Іду", - коротко написала нардеп.

Видання зазначає, що це тільки частина листування, яку відобразив журналіст Андрій Дзіндзя.

Схожі новини