Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Франції затримали групу осіб, яких підозрюють у підготовці замахів на політиків

  • 18.10.2017, 16:59
  • 698

За версією слідства, потенційними жертвами їх нападу могли стати офіційний представник уряду Франції Крістоф Кастанер та учасник останніх президентських виборів Жан-Люк Меланшон.

У передмісті Парижа антитерористичні підрозділи поліції затримали десять правих екстремістів, які, як передбачається, планували здійснити напади на політиків і мечеті. Про це 17 жовтня повідомляє агентства AFP і AP.

Згідно з повідомленням, правоохоронці затримали дев'ять хлопців і одну дівчину, віком від 17 до 25 років. Їх звинувачують в участі в терористичному угрупуванні.

За версією слідства, потенційними жертвами їх нападу могли стати офіційний представник уряду Франції Крістоф Кастанер і учасник останніх президентських виборів Жан-Люк Меланшон. За даними AFP, зловмисники планували атакувати мігрантів і мечеті. Зазначається, що приготування до нападів перебували на початковому етапі.

Правоохоронці повідомили, що затримані, ймовірно, пов'язані з колишнім активістом з колишнім активістом монархічної націоналістичної організації "Французька дія" Логаном Н., якого заарештували в червні.

Як повідомлялося, французька поліція попередила масштабний теракт перед матчем «ПСЖ» — «Бордо», який відбувся 30 вересня в Парижі.

Джерело: Deutsche Welle

Схожі новини