Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мінфін США заявив про готовність допомогти Україні з комплексною реформою ДФС

  • 18.10.2017, 12:39
  • 792

Міністерство фінансів США є одним з головних партнерів, що надає підтримку в реалізації цього проекту.

Помічник Державного секретаря США з питань Європи і Євразії Аарон Мітчелл зазначив, що планує свій перший закордонний візит до України найближчим часом, оскільки українська держава залишається пріоритетом у зовнішній політиці США. Про це повідомили у прес-службі Мінфіну з посиланням на підсумки зустрічі з Мітчеллом міністра Олександра Данилюка під час його візиту до Вашингтона (США) разом з послом України в США Валерієм Чалим.

Зазначається, що під час зустрічі було обговорено процес економічних реформ в Україні, виконання програми МВФ та успішний вихід України на міжнародні ринки капіталу. Також сторони погодилися, що здійснення реформ неможливе без посилення інституційної спроможності відомств, і Мінфін США готовий надавати Україні допомогу в цьому напрямку.

Зокрема, говорили про Проект з комплексної реформи ДФС, що має на меті докорінну зміну роботи та філософії фіскальної служби. Міністерство фінансів США є одним з головних партнерів, що надає підтримку в реалізації цього проекту.

Мітчел відзначив прогрес, якого нашій державі вдалося досягти у впровадженні структурних реформ. Він також наголосив на необхідності створення Антикорупційного суду та додав, що Україна залишається пріоритетом у зовнішній політиці США.

Нагадаємо, раніше міжнародна антикорупційна організація Transparency Internationa заявила, що Державна фіскальна служба є найбільш корумпованим органом в країні.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини