Передплата 2024 «Добра кухня»

Німецький гомеопат запевняє, що виявив знамениту Бурштинову кімнату

  • 17.10.2017, 21:00
  • 2 191

Гомеопат Леонард Блуме і двоє його колег переконані, що легендарна Бурштинова кімната, викрадена з палацу у Царському Селі в 1941 році, може бути захована в одній з печер неподалік від Дрездена.

На думку 73-річного гомеопата Леонарда Блуме, 67-річного вченого Гюнтера Екардт та 71-річного фахівця з георадара Петера Лора, місцем зберігання загубленого скарбу є печера Рудних гір, пише Daily Mail.

"Укриття знаходиться під землею, під залізничною лінією, де в квітні 1945 року був зупинений поїзд з Кенігсберга. Ми виявили на дереві сліди, там використовувалися сталеві канати, щоб буксирувати ящики. Вимірювання за допомогою георадару показують систему секретних тунелів під самою системою печери", - пояснює Гюнтер Екардт.

Гюнтер Екардт і Петер Лор почали свої дослідження після того, почали після того, як з ними зв'язалося "надійне джерело", яке повідомило, що легендарна кімната знаходиться саме там, в так званій "печері Принца" в Рудних горах. Перші згадки цієї печери відносяться до 1455 року, проте будь-яких свідчень часів Третього рейху в архівах не збереглося. На думку дослідників, це свідчить про те, що інформація була спеціально знищена.

Також, як вважають вчені, в цій печері може бути захований скарб кайзера Вільгельма II, останнього монарха Німецької імперії.

У той же час, інші історики зазначають, що, швидше за все, Бурштинову кімнату не довезли до Німеччини: вона, ймовірно, загинула під час обстрілу навесні 1945 року.

Бурштинова кімната (спочатку: Бурштиновий кабінет) - знаменитий шедевр мистецтва XVIII століття, який безслідно зникл під час Другої світової війни. В обробці переважно використовувався бурштин - кабінет складався з бурштинових панелей, прикрас і панно. У 2003 році, до 300-річчя Санкт-Петербурга, Бурштинова кімната була відновлена в повному обсязі з калінінградського бурштину, в тому числі на гроші німецької сторони. В даний час копія доступна для відвідування в Катерининському палаці.

Схожі новини