Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Богомолець про медреформу: "Я бачила ці ціни, вони жахливі і непідйомні для людей"

  • 17.10.2017, 14:50
  • 1 445

Законопроект про медичну реформу розрахований на багатих жителів України. Якщо є гроші - йдеш і платиш, як у тебе немає грошей - то йди і вмирай.

Про це заявила голова Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець у кулуарах Верховної Ради, передає Цензор.НЕТ із посиланням на NewsOne.

"Я сьогодні намагатимусь укотре довести депутатам помилковість цього законопроекту, попри необхідність проведення медичної реформи", - наголосила нардеп.

За її словами, Міністерство охорони здоров'я не затвердило модель розрахунку собівартості медичної допомоги з однієї причини - щоб люди не побачили реальних цін. Перелік безкоштовних медичних послуг зумисне не оприлюднюють. Богомолець запевнила, якщо держава не візьме на себе лікування тяжких хвороб, то українці просто будуть вмирати.

"Я бачила ці ціни, вони жахливі, вони непідйомні для людей. Тобто операція на серці, операція із заміни суглоба - це сотні тисяч гривень. Відбувається підміна понять цієї псевдореформи. Закон помилковий за своєю суттю. Цей закон народився в гріху, парламент був зґвалтований. Цей закон внесли не через медичний комітет, його завели збоку, через комітет соціального захисту. Голосування сфальсифікували, тобто він народився в зґвалтованому парламенті, а такий закон не має права на життя", - пояснила Богомолець.

Як раніше повідомляли, Богомолець заявила, що законопроект щодо сфери медицини, який запропонував уряд, не є реформою.

Схожі новини