Передплата 2024 «Добрий господар»

Двоє українців стали претендентами на Міжнародну премію пам’яті Астрід Ліндґрен

  • 17.10.2017, 17:17
  • 1 240

Шведська премія є однією з найбільш авторитетних міжнародних нагород у галузі літератури для дітей та підлітків.

До списку претендентів Меморіальної премії імені Астрід Ліндґрен, яку вручають за внесок у розвиток дитячої та юнацької літератури, потрапило двоє українців.

Так, претендентами премії стали письменниця Зірка Мензатюк та художник Кость Лавро.

Зірка Мензатюк - авторка близько 20 дитячих та підліткових книжок, серед яких «Макове князювання» та «Таємниця козацької шаблі». Вона вже є лауреатом українських літературних премій, а також міжнародного літературного конкурсу у США.

Кость Лавро відомий оформленням дитячих книг видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га».Його вже класичні зайчики й котики стали улюбленими образами сотень тисяч дітей. Права на графіку Лавра придбали відомі світові видавництва з США, Швейцарії та Франції.

Міжнародну премію пам’яті Астрід Ліндґрен вручають з 2002 року. Це одна з найбільш авторитетних міжнародних нагород у галузі літератури для дітей та підлітків. Цього року на премію претендують 235 кандидатів із 60 країн світу. Призовий фонд становить 5 мільйонів шведських крон.

Як повідомлялося. 5 жовтня Нобелівську премію з літератури отримав британський письменник японського походження Кадзуо Ішіґуро.

Джерело: ТСН

Схожі новини