Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Міністр фінансів назвав три необхідні кроки для отримання чергового траншу МВФ до кінця року

  • 14.10.2017, 20:12
  • 1 143

Україна вже наблизилася до виконання рекомендацій Міжнародного валютного фонду (МВФ) для отримання чергового траншу в межах програми розширеного фінансування EFF. А тому на сьогоднішній день є усі підстави очікувати, що його виділення відбудеться до кінця поточного року.

Про це у Вашингтоні 13 жовтня під час дискусії в аналітичному центрі з Atlantic Council заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, інформує ZN.UA.

«Я реалістично налаштований щодо отримання траншу цього року», — сказав очільник Мінфіну.

Данилюк нагадав, що Верховна Рада проголосувала, і президент вже підписав закон про пенсійну реформу, на проведенні якої наполягав МВФ.

Наступним кроком міністр назвав спрощення приватизаційного процесу. Відповідний законопроект вже схвалено профільним комітетом, він готовий для внесення до сесійної зали парламенту.

«Ми очікуємо його схвалення в першому читанні наступного тижня», — зазначив Данилюк.

Третім важливим кроком України міністр фінансів назвав створення антикорупційного суду. Затримку з прийняттям відповідного законодавства Данилюк пояснив очікуванням експертизи Венеційської комісії.

Міністр фінансів категорично спростував інформацію про нібито бажання Києва перервати співпрацю з МВФ. Він підкреслив, що це співробітництво свідчить, що в Україні тривають необхідні реформи.

«МВФ — це сильний сигнал для залучення інвестицій: як прямих, так і боргових», — додав Данилюк.

Схожі новини